Over Het leven in glas geschreven. Glasschilderkunst in de Lage Landen

21-28 mrt
Schoten - CC Kasteel van Schoten

Het leven in glas geschreven. Glasschilderkunst in de Lage Landen

Joost Caen vertelt je over de geschiedenis en het maakproces van glasramen. Sluit aan bij de tentoonstelling in het Kasteel - 12-28 april 2024

Van donderdag 21 maart 2024 om 14:00 uur t/m donderdag 28 maart 2024 om 16:00 uur

Glasramen kennen een eeuwenoude geschiedenis. Ook vandaag spreken ze tot de verbeelding. Maar stond je er al bij stil dat glasramen niet uitsluitend religieus van karakter zijn?

Deze cursus toont het grote belang en de prachtige evolutie van ca. 1000 jaar glasraamkunst in onze gewesten. Niet alleen de bloeiperiode van de 15de tot en met de 17de eeuw wordt belicht, maar ook de glaskunst van de ‘vergeten’ 18de eeuw komt aan bod. En vanuit de sterke heropleving in de 19de eeuw ontdek je de kiemen van het modernisme en de hedendaagse toepassingen van glaskunst in de architectuur.

Je komt ook meer te weten over het ontwerpen en realiseren van glasramen. Docent en glaskunstenaar Joost Caen neemt je mee in zijn creatieve proces en legt uit hoe de glasraamkunst tot stand komt.

Dr. Joost Caen is gespecialiseerd in de conservatie en restauratie van glas en doceert over deze thema's aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is hij ook glaskunstenaar, stelt hij regelmatig tentoon en publiceert hij over dit thema.

Cursus i.s.m. Davidsfonds Academie - 2 sessies

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 38,00
Standaard € 53,00

Rechtstreeks reserveren via www.davidsfonds.be/academie      

of via mail of telefoon bij Davidsfonds Schoten:

davidsfonds.schoten@gmail.com

GSM:  0478 322436

Let op: locatie is op het gelijkvloers: Grote Zaal

Labels: Beeldende kunst2 sessiesActiviteitCultuurkunsterfgoedcursusCultuurregio Antwerpenambachtglaskunst